Препоръки за почистване

Оставяйки част от утайката (не повече от 20%), гостоприемникът задържа полезни бактерии и им позволява да продължат полезните си дейности в септичната яма.

Читателят ще се изненада, но след такава операция опитни собственици съветват да се купят в специализирани магазини набор от вещества, които съдържат микроорганизми, които преработват биологичните отпадъци в утайка.

В момента почистването на септична яма „направи си сам“ се извършва по два начина: механичен и биологичен. Всеки от тях ще бъде обсъден отделно.

Механично почистване на задвижването

Традиционният начин за прочистване на септични ями, който може да се извърши както самостоятелно, така и с помощта на външни специалисти.

Най-примитивният вариант е сами да вземете натрупаната тиня и отломки с лопата и кофа. Това обаче е изпълнено с редица неприятни моменти, основният от които е миризмата. А брането в калта, останало след пречистването на водата, не е най-приятното изживяване.

Затова собствениците предпочитат да ги изпомпват с помощта на помпи и маркучи. За да направите това, водата се изпомпва в контейнера, тя „възбужда“ дънните утайки, което улеснява отстраняването им заедно с течността.

Отстраняване на утайки

В някои системи отстраняването на утайки от системата се извършва със специални тръби. Почистват се под налягане, което улеснява отстраняването на твърди частици от контейнера за събиране.

Същите собственици на жилища, които не искат да се занимават с почистване на септичната яма, се обаждат в канализацията, които, използвайки оборудването, с което разполагат, вършат цялата работа. Предимството на този метод е, че няма проблем какво да се прави с утайката, избрана от утаителя. Наетите специалисти изваждат суспензията и я изливат на специално определени места.

Call Now Button