Запушванията на мивката и сифона

Мивката Ви може да се запушва всеки месец, ако не предприемате никакви превантивни мерки при запушванията на мивката и сифона. Най-простото профилактично действие е да прекарвате вряла вода от каната или гореща чешмяна вода в канала всяка седмица за 15-20 минути. Така разтваряте мазнините, прилепнали към стените на тръбата.

Ако проблемът се появява редовно, с вряла вода можете да промиете след използването на домакински средства като сода и оцет.

Поставянето на цедка, която не позволява на хранителните отпадъци да проникнат в канала, е задължителен кухненски атрибут. Сифонът също се нуждае от мрежа за филтриране на канализацията. Свикнете да не изливате мазнина в мивката.

Можете също да инсталиране мелница за остатъчна храна. Всъщност това няма напълно да елиминира възможността от запушване на канала, тъй като така или иначе малки частици се прилепват към повърхността.

Не подценявайте силата на врящата вода – тя може да елиминира малки отпадъци, натрупани в тръбите и да неутрализира не много силни миризми. Като превантивна мярка изсипете гореща вода в канала на мивката.

Сода, етерично масло и вряла вода

Ако искате Вашата мивка да е освен чиста, и ароматна, добавете към содата няколко капки от любимото Ви етерично масло, изсипете в канала, оставете за час или за цялата нощ и след това изплакнете всичко с гореща вода.

Call Now Button