Ремонт на канализационната система

По време на основния ремонт на канализационната система може да се извърши модернизация на канализационната мрежа със замяна на чугунени тръбопроводи с полимерни тръби с впечатляващо дълъг експлоатационен живот (повече от 50 години).

Какво е важно да се помни – Грешките при монтажа на канализационната система могат да доведат до неизправности и прекъсвания в работата, което ще има много неблагоприятен ефект не само върху Вашия апартамент или къща, но и върху Вашите съседи. Трябва да се помни също това, че канализационната система е единна и цялостна система. Инсталирането на канализационната система изисква спазването на много правила, чието нарушаване може да доведе до неприятни последици.

Тъй като няма налягане в битовата канализационна мрежа, е много по-лесно да се премахне теч в кръстовището или пукнатина в тръба, отколкото във водоснабдителна система. Има няколко начина за отстраняване на пукнатина в чугун:

1/ .като временен вариант нанесете скоба от гумена камера, обвита с алуминиева тел;

2/. уплътнение с парчета олово с помощта на чук и заострен връх;

3/. малка пукнатина може да бъде пробита спретнато с малко длето.

При извършване на ремонтни ВиК дейности на стари щрангове трябва да се има предвид, че чугунът е доста крехък материал и може да се напука от неволен удар. Горните методи може да не работят, когато фистулата е голяма. След това трябва да използвате тази техника: вземете цимент и го смесете с разтвор на течно стъкло. След това ги импрегнирайте с медицинска превръзка, която трябва да се навие около фистулата на няколко слоя. След втвърдяване трябва да получите плътна „превръзка“.

Има и алтернативен начин за ремонт на ВиК, изпълнен в следната последователност:

Call Now Button