Още съвети при запушвания на канала на мивката

Ако нямате бутало под ръка и запушването не е твърде голямо, можете да го заместите с чаша или парцал. Действията са отново същите, както и с бутало: натискаме към мивката – рязко издърпваме. Ако имате мивка от две части, тогава трябва да имате два бутала и да ги използвате едновременно. Това означава, че при почистване при запушване в едната мивка, трябва да затворите канализацията във втората. Това ще създаде по-голяма мощност на засмукване. Ако няма второ бутало, затворете втория дренажен отвор с влажна кърпа и го натиснете с ръка.

Метод 3. Как да почистите тръбите в кухнята от мазнини, използвайки сода и сол

Запушването на мивката в кухнята често се дължи на наслагването по тръбите на мазнини. В този случай обикновената сол и сода могат да решат проблема.

Половин чаша сол и 1 чаша сода се разтварят в чаша вода и сместа се излива в канала на мивката, изчаква се 5-10 минути. Работим с буталото (или парцал). Натискаме буталото към отвора за оттичане, а след това рязко го дърпаме към нас. Промиваме тръбите с гореща вода.

Метод 4. Премахване на запушването с оцет и сода

Това е друг разпространен начин за отпушване на каналите на тръбите в кухнята у дома, с оцет (9%) и сода. Каустичната пяна, образувана в резултат на химическата реакция на тези компоненти, трябва да стопи запушването.

Изсипете 150 грама сода в дренажния отвор и налейте същото количество 9% оцет отгоре. Затворете дупката на канала за източване, за да предотвратите изтичането на пяната. Изчакайте няколко минути, след това използвайте гореща вода с пълна сила – това ще помогне да се изтласкате тапата.

Call Now Button