Корпусът на системата за третиране трябва да бъде изработен от устойчив полиетилен с висока плътност (HDPE). Например, фибростъкло е сравнително крехък материал, който може да бъде повреден по време на монтаж или употреба.

HDPE е издръжлив и инертен материал, който не отделя химикали в природата и е добре устойчив на агресивна среда. Предпочитание трябва да се даде на пречиствателните системи с монолитно тяло, всички съединения на които са заварени.

Всичко важно за септичните ями

Първият критерий за подбор е видът на пречиствателната станция и степента на пречистване.

Искате да закупите септична яма с инсталация до ключ, да я монтирате и да забравите за нея за дълго време. Това е напълно възможно, но не всички септични ями могат да си го позволят.

1.1. Септична яма и резервоар за съхранение – 0% пречистване.

Има септични ями, които трябва да се изпомпват два пъти седмично. Това е може би най -популярният и най -евтиният септичен резервоар, наречен резервоар за съхранение или склад. Обемът на такова хранилище обикновено е ограничен до 3 m³. Ако искате да закупите септична яма за петима души, обемът на тази бъчва ще се напълни напълно за три дни със скорост 250 л / ден за всеки член на семейството.

1.2. Септични ями с последваща обработка на почвата – пречистване до 50%

Такива септични ями се състоят от 2 х 3 отделения, където тежки частици падат на дъното на резервоара, а белите дробове излизат с вода в земята. При степен на пречистване от 50%, преди навлизането в почвата, отпадъчните води преминават през филтриращото поле.

В такива съоръжения за пречистване няма филтри или само един от 5 възможни филтъра, които 98% присъстват при дълбоко биологично пречистване на отпадъчни води.

Устройството за пречистване на почвата изисква специфични условия на мястото, инфилтраторите са скъпи. Септичните ями не могат да работят без допълнително третиране в земята, с високо ниво на подпочвени води и в тежки, наситени с влага почви.

Разберете всичко важно за професионалната услуга за почистване на септичните ями тук.

Call Now Button