Запушване на канала на мивката в кухнята

Във всеки случай, запушването почти винаги причинява миризма на канализация, което се отразява неблагоприятно на комфорта на живеене на закрито. За да разрешите проблема, ще трябва да разглобите сифона и да почистите всички налични части на дренажната тръба.

Традиционни методи за почистване на мивката

Традиционните почистващи продукти включват:

Когато мивката в кухнята се запуши – как да я почистите?

Ако запушването не може да бъде премахнато с почистващи продукти, ще трябва да работите усилено, използвайки класическите опции за почистване на тръбопроводи, които са тествани във времето. Първото нещо, което идва на ум на човек, когато запушването на канализация е да го почисти с бутало.

Това е доста прост метод и бутало има във всяка къща, така че няма да има проблеми с това. Буталото трябва да се вземе и инсталира в мивката, след което да се изпомпва няколко пъти. Налягането от буталото ще премине през системата и ще натисне блокирането, в резултат на което той ще трябва да премине по-нататък през системата. След като попадне в по-широка тръба, блокирането спокойно ще премине и ще влезе в канализацията.

След използване на бутало, системата все още трябва да бъде почистена с химически почистващ препарат, за да се отмие всякаква мазнина и мръсотия, които се прилепват към стените на тръбопровода. Освен това използването на почистващи продукти е добра превенция срещу запушване. Говорейки за буталото, можем да кажем, че това е ефективно и много достъпно устройство за почистване на канализацията, но все пак не помага във всички случаи.

Ако използването на бутало не е достатъчно, можете да използвате метален кабел за отпушване на канала на мивката. Използването на това устройство ще бъде оправдано, особено в онези ситуации, когато причината за запушването не е в сифона, а по-нататък в системата, в зоната на разклонителния клон. Далеч не е възможно да използвате метален кабел във всяка мивка, така че преди да премахнете блокирането в кухненската мивка, трябва да разглобите сифона и да пуснете кабела през тръбата в системата.

Call Now Button