Аварийно и денонощно отпушване на канализация в Елин Пелин

Проблемите с канализацията могат силно да изнервят дори и най-спокойния човек. Това е един от най-неприятните проблеми, които може да срещнете, живеейки живеете в блок, в съседство с други хора или в самостоятелна отделна къща.

Професионално отпушване на канали в Елин Пелин

Ние идваме по Ваш сигнал и сме във Ваша помощ. Ще отстраним бързо и професионално възникналия проблем с канализацията.

Професионално отпушване на канали в Елин Пелин – всякакъв вид ВиК аварии

Защо се запушва канализацията?

Запушванията обикновено са резултат от натрупване на отпадъци в тръбите. Те блокират тръбопровода, което не позволява на водата да тече нормално. Необходими са обаче само няколко малки грешки, които изглеждат безобидни, за да причинят значителни щети. Тоалетната хартия, косата, мазни остатъци от кухненски прибори и съдове, хранителни отпадъци, сапун… това са някои доста чести причинители за образуването на запушвания.

Какъв е резултатът?

Невъзможно е нормалното използвате на тоалетната, мивката, ваната; излъчват се неприятни миризми от тръбите; появяват се течове. Въпреки това, ако установите, че тръбите ви се запушват редовно, е разумно да потърсите съвет от специализиран майстор.

Как да избегнем запушването на канализацията?

Тъй като превенцията е по-разумна от оправянето на вече създадения проблем, ето няколко съвета как да предпазите тръбната си мрежа от запушвания.

Постарайте се да предпазите тръбите си от:

Преди да измиете чиниите, погрижете се да премахнете остатъците от храна и други отпадъци и да ги изпратете директно в кошчето.

Ако съдовете и/или приборите са особено мазни, препоръчително е да ги почистите с гореща вода. Вместо да се прикрепя към стените на тръбите, мазнината ще бъде директно изхвърлена. Когато се миете, проверете дали няма останали косми в душа или ваната. Ако е така, съберете ги незабавно и ги изхвърлете, преди да попаднат в канализацията. По същия начин избягвайте да сресвате косата си над мивката.

В тоалетните осигурете кошче за събиране на пелени, тампони, дамски превръзки, плътни хартии и др. По този начин избягвате запушването на тръбите, което в дългосрочен план предотвратява изтичането на вода.

Редовна поддръжка

Защитата на тръбите включва и редовна поддръжка на санитарни помещения. Препоръчваме периодично да почиствате тръбите и капаните.

Тези превантивни методи, които са много лесни за прилагане, не само предотвратяват запушването на тръбите, но и се борят срещу разпространението на бактерии. Поддръжката на самите тръби е от съществено значение. То не само Ви предпазва от запушвания и лоши миризми, но също така избягва повреди. В допълнение, периодичната поддръжка се грижи за дълготрайността на различните елементи на канализацията. Следователно това е основно превантивно решение на няколко нива.

Ако се съмнявате, не се колебайте да потърсите услугите на квалифициран водопроводчик.

Нашият екип може да помогне при запушване или спукване на водопроводни тръби, почистване на канали, и други ВиК аварии. Реакцията на екипите ни е в рамките на 2 часа във всички квартали на София. Ако графикът ни е пълен, ще бъдете уведомени и ще се отзовем при първа възможност.

Често задавани въпроси

Call Now Button