Професионално отпушване на канали в Нови Искър

Обикновено никой не обръща внимание на правилното функциониране на канализацията. Само, когато водата в мивката или тоалетната започва да изтича зле или да се издига, особено в тоалетната, ние разбираме, че има проблем.

Машинно отпушване на канали в Нови Искър

Не се безпокойте. Нашият мобилен екип е винаги налице!

Как да можете да откриете запушената тръба?

При затлачване в канализацията има няколко очевидни признаци. Веднага щом се появят тези явления, не отлагайте да предприемете действия, за да не се влоши положението.

Как да се справим със запушен канал в домашни условия?

Техника с вряща вода

Сварете малко вода и я излейте бавно в канализацията на два или три етапа, оставяйки горещата вода да действа няколко секунди между всяко изливане.

Ръчно почистване на тръби

Поставете празна кофа под U-образната тръба под мивката. Кофата ще събира водата, която ще се разлее. С помощта на гаечен ключ разхлабете гайките от двата края на тръбата. Ще трябва да можете да завършите ръчно. Когато освободите тръбата, изпразнете съдържанието в кофата. Може също да се наложи да изтръжете някои остатъци от вътрешността на тръбата. Стара четка за зъби е добра идея за премахване на твърди замърсявания. Изплакнете с вода и след това поставете тръбата обратно.

Сол и сода за хляб

Смесете 1/2 чаша готварска сол с 1/2 чаша сода за хляб и излейте в запушения канал. Оставете всичко да престои 10-20 минути, след което налейте вряла вода. Солта, содата за хляб и врящата вода предизвикват химическа реакция, която трябва да разтвори някои от по-устойчивите отпадъци.

Сода бикарбонат, оцет и добро налягане

Ако каналът на душа или ваната Ви е запушен, смесете малко сода за хляб с оцет. Изсипете го в канализацията си, след което поставете тапата върху него. След 45-60 минути напълнете ваната с вода. След това махнете тапата. Налягането на водата трябва да е достатъчно, за да разбие запушването, което е било разхлабено от содата за хляб и оцета.

Използване на сода каустик

За този трик помислете за използването на гумени ръкавици и защита за очите, тъй като содата каустик (известна още като натриев хидроксид) или луга могат да причинят неприятни химически изгаряния. Винаги бъдете внимателни, когато боравите с него. Изсипете 3/4 литра студена вода в кофа, след което добавете 3 чаши сода каустик. Разбъркайте добре със стара дървена лъжица. След това сместа ще започне да се загрява. Изсипете в запушения канал и оставете за 20-30 минути, след което изплакнете канализацията си с вряла вода. Повторете операцията, ако е необходимо.

Ако запушването е по-сериозно

Моля, обадете се на нашите специалисти на телефон: 02 995 09 09. Запитване можете да оставите на нашата електронна поща: kanals@abv.bg. Работим на територията на цяла България. Софийските квартали, до които имаме бърз достъп са: Люлин, Младост, Овча Купел, Дружба, Нови Искър и Елин Пелин.

Ние ще решим Вашия проблем бързо и професионално!

Обадете ни се. Съобщете ни какъв е проблемът. Ние ще Ви посетим и ще отстраним аварията с максимално възможна бързина. Разполагаме с нужното съвременно оборудване. Притежаваме нужните знания и професионален опит!

Често задавани въпроси

Call Now Button