Причини за запушване на канал

Отпушване на канал в домашни условия

Запушеният канал причинява много неудобства, тъй като забавя оттичането на мръсната вода. Докато човек се мие или къпе в мивката или във ваната могат да се образуват локви с мръсна вода и сапунена пяна с мръсотия, която да засъхне върху настилката. Тя се почиства по-трудно, особено ако е засъхнала отдавна. Също запушената канализация може да е причина за наводнения и корозия на тръбопровода, както и за непостоянно налягане на водата в тръбите до Вашите помещения. Ако запушването на канала е сериозно, най-добре позвънете на нашия екип. Все пак, преди това можете да опитате сами да решите проблема.

Ето и 3 техники, преди да повикате ВиК техник:

Отпушване на канал със сода за хляб 

Изсипете препарат или гранули за отпушване на канали с вряща вода в сифона на мивката или канала (най-добре сода каустик на люспи или сода каустик течна, ако нямате – може и сода за хляб). Те ще помогнат при малки затлачвания предимно от мръсотия, косми, попаднал сапун и т.н. Можете да купите и тубофло за тоалетна (използва се с гореща вода) от близкия магазин.

Вакуумен инструмент за отпушване

Използвайте така наречената вакуумна помпа за да създадете изкуствено налягане и да отпушите канала. Това върши работа за канали, запушени с храна и друга нечистотия.

Сонда змия, или спирала за отпушване на канали

Това е вид гъвкаво метално приспособление за прокарване на запушени тръби. Той върши отлична работа в комбинация с препарата за отпушване от супермаркета. Змията има малък спираловиден накрайник, който захваща космите и мръсотията. Тя може да стигне до трудно достъпни за почистване места.

Call Now Button