Начини на измиване на улици

Улици се мият по няколко способа. Единият е машинния способ, с който специализираният камион първо замита едрия боклук и след това с четки и вода се отстранява останалите замърсявания по пътното платно. Другият е с водоноски и пръскачки под налягане и водоструйки. Там от значение е и човешкият фактор, който ръчно мие улиците и тротоарите.

 

Пайп строй груп ЕООД работи и по двата способа, в зависимост от обекта и задачата. Водосноските ни са на разположение и на местните администрации за плановото миене на улици. Имаме капацитет да измиваме и магистрали и големи булеварди. Разполагаме и с малки цистерни за квартални улички и тесни тротоари.

 

График на миене на улиците

По принцип улиците в София по план се мият три пъти годишно през пролетта и два пъти през лятото. Това е за улиците с масов градски транспорт. Малките улици се мият 1-2 пъти в годината. Това обаче е крайно недостатъчно. Нормалната практика в развитите държави миенето и поддръжката на улиците да са чисти да е ежемесечно, а в горещите месеци ежеседмично. Така нивата на прахови частици се снижават и това оказва влияние на качеството на въздуха на града. В София се правят опити някой натоварени булеварди да се мият всеки месец. Важно е и на изходите на всички строежи да има водоноски и да се измиват с водоструйка камионите, които излизат от обекта.

 

По стандарт улици се мият нощем, когато трафикът е по-слаб и не се пречи на движението. По преценка на почистващата фирма или общината, може да се добавя специален шампоан за по-добър ефект на почистване. Това става в самата водоноска със специална приставка към пръскачките. След това с маркуч и чиста вода се изплаква платното и водата се „избутва“ в канализациите.

Call Now Button