Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах.

И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме.

В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории:

ЗдравеНищо не е по-важно от общественото здраве, а то е пряк резултат от храната, която консумираме, водата, която пием и въздуха, който дишаме. Качественото измиване на улиците значително подобрява качеството на въздуха.
БезопасностБезопасността е друг фактор от основно значение, който често остава пренебрегнат. Качественото измиване на улиците подобрява условията за пешеходците, шофьорите и велосипедистите. Като почиства след течове, подобрява сцеплението и премахва дребни отпадъци, които с течение на времето биха могли да се превърнат в пречка за безопасното движение.
Опазване на околната средаПогледнато в дългосрочен план, редовното и качествено измиване на улиците, удължава живота на пътищата. Подобрява качеството на живот, както на хората, така и на различните животински видове в околността.
Предотвратяване на наводнения в кризисни ситуацииИзключително важен фактор, който често изцяло се забравя, е че при измиването, се отстраняват дребни отпадъци, които натрупвайки се с времето, запушват канализацията, а това неминуемо води до наводнения при проливни валежи или друг вид екстремни ситуации.
Предотвратяване на развъждането на вредителиКачествено измитите улици са добре почистени и от дребни хранителни отпадъци и други замърсявания, които благоприятстват развъждането на вредители като гризачи, насекоми и други.

Честота на измиване на улици

Освен качеството, друг важен елемент, за да се усетят ползите от измиване на улици, е честотата. Редовната поддръжка на улиците и булевардите, която следва да включва първоначално измитане на едрия боклук. А след това измиване или със специални машини с четки и пръскачки, или с водоструйка под налягане.

Нашата фирма предлага широк спектър от услуги, подплатени с качествено оборудване, за да отговори на вашите нуджи.

Ако желаете да оптимизирате процеса по поддръжка на улиците във Вашия район, особено в задаващите се летни месеци, за да намалите нивата на прахови частици и да освежите и почистите околната среда, можете да се свържете с нас на следните телефони и e-mail: 0876798701, 02 995 09 09, email: kanals@abv.bg, както и да разгледате нашата услуга за миене на улици, която предлагаме.

Call Now Button