Не сте сигурни как да почистите септична яма и колко често трябва да се провежда такова действие?

Ето и нашите отговорите:

Препоръчително е една септична яма да се почиства поне веднъж годишно. Но почистването на тази конструкция не означава да е необходимо пълно отстраняване на цялата утайка от там.

Необходимо е да оставите около 20 процента от него. Това също ще запази бактериите, които разлагат органичната материя. Следователно ще позволи на септичната яма да работи успешно в бъдеще.

Да, можете да почистите септичната яма напълно и да закупите бактерии, за да ги заселите отново. Но по този начин най-практичният подход ще остава да запазите част от утайката на правилното място.

Самото почистване на септичната яма от тиня може да се извърши по следните начини.

Ето още нещо важно, което искаме да кажем:

Ако имате дълги тръби, водещи към септична яма, трябва да осигурите и кладенец за наблюдение при полагането им, което ще помогне за решаване на проблеми с тръбите и възможни запушвания, промяна на посоката на самия тръбопровод. Също така, не забравяйте превантивните, профилактични мерки, които ще Ви позволят да поддържате тръбите в добро състояние и да не се сблъсквате с проблеми.

В следващата ни статия по темата ще поговорим за микробиологичното почистване на септичната яма, много добър, щадящ и естествен вариант на ефективно почистване.

Навременно изпомпване и почистване на септичната ямаЗа правилната работа на септичната яма, е редовното изпомпване и почистване. Ако се правят правилно и навреме може да се удължи живота на системите. 
Доверете се на специалистиПочистването на септична яма е труден и бавен процес. Ако е направено неправилно, можете да повредите резервоара, да изхвърлите неправилно или да не успеете да премахнете всички отпадъци.
Монтаж на специални тръбиАко към ямата има монтирани тръби за извеждане на утайката, то тя по сама при наличие на налягане ще се оттече. Ако няма наличие на такива тръби, утайката се изпомпва с мощни вакуум помпи.
Препоръчителен период на почистванеПрепоръчваме почистване на септична яма да се извършва веднъж на шест месеца, за да се осигури нормален процес на отвеждане на отпадъчните води.

Още информация за нашите услуги тук.

Call Now Button