Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти

Старите канализационни щрангове в жилищната сграда, сглобени от чугунени тръби, в преобладаващото мнозинство от случаите са си свършили работата във времето и се нуждаят от подмяна. В тази връзка възникват течове, запушвания от стари мастни тапи и неприятни миризми. Тъй като собственикът е отговорен за канализационните тръбопроводи, преминаващи през апартамента, той трябва да реши въпросите с ремонта или пълната подмяна на канализационната система. Ремонтът е необходим, за да функционира всичко правилно, системите да са изправни.

  1. За да поправите правилно канализационната система в жилищна сграда или да я замените, е необходимо да разберете как работи и как функционира дренажната система.

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти. Основният елемент на мрежата е вертикален щранг, който минава през всички етажи и се отваря с отворен край към покрива. В мазето тръбата прави завой към контролния кладенец, разположен на улицата. В апартамента канализационното окабеляване отговаря на следните правила:

Жилищната площ в апартамента е разположена далеч от техническата зона, която включва баня (или тоалетна и отделна баня) и кухня. Техническите помещения са разположени около баня, където има централизирана система за водоснабдяване, вентилационни канали и общ канализационен щранг.

2. Тоалетната се намира близо до щранга и е свързана с нея чрез тройник с тръба DN 100.

3. Към останалите санитарни арматури беше положена тръба DN 50 с минимален наклон 20 mm на 1 m от хоризонталната секция. За да се намали дължината на този участък, кухненската мивка е инсталирана възможно най-близо до преградата, разделяща кухнята от банята.

4. В средата на хоризонталната секция има оформен елемент с отвор за почистване на тръби – ревизия.

5. Канализационната мрежа в жилищните сгради тече свободно. Това означава, че вътре в главните тръбопроводи и клонове няма излишно налягане.

Материалът на старата система е чугун, връзките са направени в гнездо с уплътнение с циментов разтвор или сяра. Това е хоризонталната секция, която се разпада най-бързо и започва да тече, вертикалната част служи без проблеми до 30 години.

Топ услуги от Kanalihit – Отпушване на канали

Call Now Button