Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Мостовите инфраструктурни конструкции се измиват редовно през всички сезони, чак до есенните студове. Също и в рамките на големите празници, с което се удължавайки периода на миене на тунели и мостове.

Пролетно-лятно струйно почистване на пътни съоръжения. Мостовете и насипите, надлезите и тунелите, подземните и надземните проходи се почистват от прах и мръсотия, както и от останалата пясъчно-солна смес, която през зимата се наяжда в метални елементи, стоманобетонни конструкции и гранитни повърхности.

Мостовете и насипите се измиват без използването на специални средства – само с чиста вода под налягане от 5 атмосфери. Всички работи са абсолютно безопасни за околната среда.

Вътре в подземните проходи се използва специален шампоан. Бързо абсорбира мръсотията и се отмива лесно, няма мирис и е безопасен за хора и животни. Водата след такава процедура се влива в канализацията за последващо третиране.

Сградите често се мият, когато вали. Това улеснява процеса на почистване – мръсотията се навлажнява и лесно се отмива с вода под налягане.

Тунелите се почистват със специален шампоан, който разяжда мръсотията и отмива филма от бензин, каучук и други пътни отпадъци, тъй като те не се отстраняват с вода. През април измиването ще се извърши четири пъти, след което процедурата ще стане месечна. До пролетта трябва да бъдат подготвени около 100 тунела, както и почистване на мостове, пешеходни подлези, пътни знаци, осветителни стълбове – общо около 1,5 хиляди инженерни съоръжения в целия град.

Невероятното наблизо: как се почистват тунелите в Швейцария

Мнозина вероятно са чували, че в европейските градове пътищата се мият със сапун. Ето и онформация Швейцария нещата са много по-лоши. Както знаете, тази малка държава е изпълнена с големи пари и впечатляващ брой суперколи. А наскоро се заговори за необичаен метод за почистване на тунели.

Сега, в това време на годината, за разлика от зимния период, се извършва цялостно измиване – всички мостове и тунели първо се покриват с пяна, след което пяната се отмива заедно с мръсотията. На места, където техниката не е толкова ефективна, почистването се извършва ръчно.

Call Now Button