Причини за запушване на септичните ями или нарушенията в работата на пречиствателната система с настъпването на студено време могат да показват неправилно изчисляване на точката на замръзване на почвата при инсталиране на септична яма. Можете да излезете от ситуацията, ако оборудвате септична яма с отоплителна система.

Недостатъчен обем на септичната яма.

Инсталирането на септична яма трябва да се извършва от квалифицирани работници с надеждна репутация. Неправилното оразмеряване на резервоара за отпадъци води до факта, че системата не може да се справи с третирането на входящите отпадъци. Първичната камера на септичната яма трябва да бъде равна на три пъти среднодневния обем вода, използвана в къщата. Недопустимо е да се подценява тази цифра, напротив, препоръчва се да се избере размерът на септичната яма „с марж“.

Няма маслоуловител.

Мазнините и сапунът, натрупани по повърхността, образуват отлагания в преливанията, утаяват се по стените на резервоара и пречат на свободната комуникация между камерите. Този проблем се решава чрез инсталиране на уловител за мазнини в кухнята под мивката или пред канализацията, влизаща в септичната яма. Устройството е предназначено за първично пречистване на течни отпадъци от трудно разтворими мазнини. Почистването на уловителя за мазнини е много по -лесно от почистването на запушване в септична яма. А „допълнителните“ разходи за инсталиране на устройството ще бъдат повече от компенсирани в бъдеще.

Какви методи за почистване има?

Най -подходящият метод за почистване на септична яма се избира въз основа на различни обстоятелства.

Почистване с помощта на технически средства.

Не е трудно да се намери организация, която предоставя услуги за изпомпване на отпадни води. Ще трябва да похарчите пари, но това ще ви спести неприятностите при намирането на подходящите химикали, оборудване и инструменти.

За изпомпване на отпадъчни води компаниите могат да използват канализационни машини, които работят на вакуумния принцип. Когато се използва тази техника, трябва да се вземе предвид вместимостта на резервоара. Ако е необходимо, изпомпването може да се извърши няколко пъти.

Това са най-често срещаните причини за запушване на септичните ями. Ние от kanalihit.com Ви препоръчваме да се обърнете към професионалисти, които ще свършат почистването вместо вас!

Call Now Button