Събрахме за Вас всички съществуващи начини за решаване на проблема с отпушване на мивки и сифони.

Понякога се случва да е трудно и с тези методи да се реши проблемът със запушените мивки и сифони. Това предполага, че тръбите са запушени с по-едри фрагменти от нещо твърдо или от натрупването на мазнини, също поради механични повреди или неправилна инсталация на водопровода. Най-често става въпрос за силно замърсяване, наслояване на неразградили се отпадъци. В такава ситуация се изисква помощта на специалист.

Но в повечето случаи всичко може да бъде разрешено самостоятелно при проблем с отпушване на мивки и сифони

Когато няма големи запушвания и водата единствено се задържа за кратко време в мивката, има достатъчно импровизирани средства, като дори само пускането на силна струя гореща вода от чешмата, може да е достатъчна и да реши въпроса с отпушването на канали.

Това е първото нещо, което можете да направите – отворете горещия кран за 10-20 минути и го насочете право към канала на мивката или сифона. Тънкият слой мазнини по стените трябва да се разтвори от силната струя гореща вода. Ако това не помогне, преминете към следните опции.

Намомняме за правилото: при пластмасови тръби температурата на водата, която изливате, не бива да надвишава 60 °. В метални отвори можете спокойно да излеете вряща вода от чайника или електрическата кана.

Call Now Button