Обновено на: 26.06.2024

Отпушване на тоалетни: какво трябва да знаем? 

Методите по отпушване на тоалетни са необходими, но често не са особено приятни. Всеки трябва да е наясно как се отпушва тоалетна и как могат да се получат запушванията. Те обикновено са причинени от натрупване на тоалетна хартия, хигиенни продукти или други твърди отпадъци. Важно е да реагираме бързо, за да предотвратим сериозни повреди и неприятни миризми. Винаги започвайте с по-лесните методи като използването на бутало или гореща вода с препарат за миене на съдове.

Как да поддържате тоалетната си чиста и блестяща?

Естествено, Domestos и „Toaлетно пате“ могат да изпълняват тази задача добре, но само ако се използват редовно. За да предотвратите образуването на плака, трябва да почиствате тоалетната редовно, поне веднъж на всеки седем дни.

За да се поддържа чистота, тоалетната трябва да се избърше с абразивна гъба, потопена в прах и топла вода. За да омекотите водата и да ароматизирате въздуха в тоалетната, е необходимо да използвате специално създадени продукти. Те се поставят в казанчето или се прикрепват към ръба на тоалетната.

Ако трябва да почистите мястото, където водата в тоалетната е застояла, използвайте бутало и чаша за еднократна употреба, да извадите водата, да изсипете почистващото средство и да го оставите да престои около час. Когато за работа се използват течни почистващи препарати, периодично те трябва да се доливат.

След това използвайте неметален предмет, за да премахнете цялата мръсотия от краищата и след това изхвърлете предмета. Когато мръсотията и примесите се отстранят, можете да използвате четка и след това да измиете всичко.

Но понякога са необходими радикални методи за почистване и отпушване на тоалетни.

Особено, когато в тоалетната се е образувала много дебела плака и уринарен камък и е невъзможно да се премахне всичко с гъба.

За по-драстични методи за почистване и отпушване на тоалетни:

Почистване на тоалетната с оцет

Когато тоалетната се почиства редовно, обикновеният оцет ще направи, за да се отърве от варовикови отлагания. Можете също да използвате ябълков оцет. Оцетът е 70 процента идеален, но 9 процента ще го направят.

Изсипете чаша оцет в тенджера или някакъв съд и го загрейте. За да се избегне силна миризма, контейнерът първо трябва да бъде покрит с капак. След това в тоалетната се излива топъл оцет и се добавят сода и йод. Оставете да подейства два или три часа и след това отмийте.

Най-добре е да правите този метод на почистване преди лягане. Камъкът трябва да изчезне за една нощ. Ако ефектът не отговаря на очакванията, трябва да извършите процедурата за почистване няколко пъти. Ето така отпушвате и почиствате ефективно Вашата тоалетна.

Как се отпушва тоалетна с тел?

Един от методите за отпушване на тоалетна е този, при който се използва тел. Ето как се отпушва тоалетна с тел:

  1. Вкарайте дълго парче тел в отвора на канала и въртете. 
  2. Продължете да въртите и да вкарвате телта навътре, докато пробиете запушването.
  3. Издърпайте телта обратно и повторете.
  4. Промийте тоалетната с вода, за да се уверите, че сте освободили запушването.
Call Now Button