Почистване на септичните ями

В градовете почистването на септичните ями се извършва от специалисти, но в частните къщи във вилните места и в селата, където няма централизирана канализационна система, хората трябва сами да се справят с този вид отпадък.

Има няколко фактора, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се извърши работата възможно най-бързо, икономично и да бъде ефективно. Именно тези характеристики и ефективни начини за справяне с отпадъците ще обсъдим в тази статия.

Съществуват следните видове канализационни устройства:

Почистване на септичните ями

Септичната яма представлява „подобрена“ помийна яма. В смисъл, че отпадъците могат да останат в септичната яма по-дълго, без да причиняват неудобства на собствениците, без да излъчват, например неприятна миризма. Това е възможно поради конструктивните характеристики на септичната яма. Септичната яма се състои от няколко камери, свързани с тръби.

В първата камера отпадъчните води се разлагат, след което водата преминава в почвата през едната камера, а останалата част се натрупва в другата. Освен това вредните вещества, би могло да се каже, са концентрирани, намаляват по обем и причиняват по-малко неудобства. Самата дезинфекция е по-лесна. Този тип е най-препоръчителен за използване, тъй като е много по-опростен и по-евтин от другите устройства.

Изгребна яма

Това е запечатана яма, подсилена с тухла или бетон, в която се излива стоманобетон.

Дезинфекцията на помийна яма е много по-трудна, отколкото в предишния случай, и това е така защото:

Единственият плюс на този тип е, че е лесен и не е скъп за изграждане, въпреки че все пак трябва да се инвестират значителни средства – това изисква редовно изпомпване от помийната яма.

Call Now Button