Видове септични ями – биологични аерационни инсталации

А. Летливи септични ями – пречистване до 70%.

Пречиствателните съоръжения, включително септичните ями, базирани само на аеробния принцип на пречистване, се нуждаят от постоянен мониторинг. Тези летливи септични ями изискват специални грижи. Паспортното обслужване се извършва четири пъти годишно, тоест на всеки три месеца.

Недостатъците на тези инсталации включват:

Голяма дълбочина на монтаж – до 3,5 м (септичните ями са вертикално проектирани) – трудно и невъзможно е да се монтира на високо ниво на земята;

Невъзможността за сезонна и лятна резиденция – изисква се допълнителен договор, струващ от 12 000 рубли годишно за запазването и повторното запазване на септичната яма;

Абсолютна променливост, невъзможност за приемане на канали от къщата по време на прекъсване на електрозахранването, необходимост от сортиране на битови отпадъци в канализацията, за да се избегнат частни запушвания, наличие на компютри, сензори и тясна тръбопроводна система за принудително изпомпване вътре, създаване на запушвания.

Грешка – избор на модел на септична яма само по броя на жителите

Септична яма може да не е в състояние да поема голям обем вода (битови отпадъчни води).

Различните септични ями се отличават със своята надеждност, ефективност на почистване, вид на работа по тип жилище, както и с техните характеристики.

Средната дневна норма на консумация на вода на човек е от 150 до 250 литра. Например септичната яма Topas-5 е създадена със скорост 150 литра на ден на човек. В същото време, по отношение на производителността, тя съответства на септичната яма Tver 0,75 PN (септична яма за 4-5 души).

Тези септични ями могат да бъдат сравнени, въпреки че септичната яма Topas-5 е предназначена за 5 души, а септичната яма на Твер е 0,75 PN за 4-5 души. Общата им производителност на ден е приблизително еднаква – 750 литра на ден.

Септичната яма Топас много се страхува от изхвърлянето на залпове и резервоарите за вземане на вана. Което е залпово изхвърляне невъзможно за септичната яма Топас и други аерационни станции. Тверският септичен резервоар, от друга страна, е проектиран по такъв начин, че ваната не е изпускане, а ежедневното му използване не намалява ефективността на почистване. Ако решите да закупите Topas-5, не можете да инсталирате и да се къпете.

Ако решите да инсталирате вана, за да можете да се измиете. Да къпете деца и да приемате гости, без да намалявате степента на почистване на изхода, можете да си купите видове септични ями Твер от всеки модел.

Call Now Button