Преди да изберете автономна канализационна система, която ще инсталирате във вашата селска къща или в жилищна вила, трябва първо да разберете на какви критерии за оценка трябва да разчитате и какво влияе върху избора на септична яма?

Експертите в областта на водоснабдяването и канализацията, сред основните, посочват следните фактори:

Материал на корпуса

Срокът на експлоатация на отделна пречиствателна станция зависи пряко от това. Служителите на компанията „Суперсептик“ препоръчват използването на полимерни продукти (например модела „Твер“), които имат достатъчна якост, абсолютно не са обект на корозия и са добре устойчиви на въздействието на агресивна среда през целия период на употреба. Корпусът на пречиствателната станция е изработен от европейски полипропилен, в който са заварени допълнителни стоманени ребра, така че не може да се деформира и счупи.

Характеристики на дизайна

При избора на оборудване за подреждане на автономна канализационна система е необходимо да се вземе предвид обемът на консумираната вода, броят на пречиствателните камери и техните размери, наличието или липсата на изолация, удобството за почистване от дънни утайки и други фактори.

Съответствие с техническите и екологичните стандарти

Оборудването за организиране на автономна канализационна система, което закупувате, трябва напълно да отговаря на действащите GOST, SanPiNam и SNiPam. Само в този случай можете да бъдете сигурни, че закупуваната от вас септична яма няма да се превърне в източник на замърсяване и замърсяване на почвата и подземните води във вашия личен парцел.

Придружаващата документация, която трябва да бъде поискана преди закупуването на септична яма за лятна резиденция, ще помогне да се гарантира, че техническите характеристики отговарят на настоящите стандарти.

Размери на продукта

Този параметър е особено важен при избора на септична яма за лятна вила или собствена селска вила. Колкото по -малко ще има, толкова по -малко място ще заема. В допълнение, малките конструкции изискват по -малко изкопни работи, което значително намалява разходите за инсталиране на оборудване.

Размерите на пречиствателната станция трябва да са в съответствие със стандартите, например, ако семейство от 5 души ежедневно изхвърля 1 кубичен метър битови отпадъци от къщата, тогава полезният обем вода в пречиствателната станция трябва да бъде 3 пъти по -голям , а общият размер е още по -голям, така че водата от дома, тя влезе в съд, вече напълнен с вода при свободно падане.

Най -голямо място в личния парцел заемат септичните ями – утайки с ефективност на пречистване не повече от 50%, които поради тази причина изискват подземни филтрационни полета, които могат да заемат повече от 30 м дължина и които не са в състояние да работа при високо ниво на подземни води.

Компактността на пречиствателната станция не може да бъде предимство, това е заблуда на клиентите при избора на пречиствателна станция. Съгласете се, че кофата от 10 L е много компактна, но ако я заровите в земята и донесете тръби, може ли тази кофа да изчисти фекалните канали до прозрачност?

Надеждност

Когато купувате устройство, трябва да сте сигурни, че то ще запази първоначалните си технически характеристики през целия си експлоатационен живот. Автономната канализационна система трябва да бъде запечатана поне няколко десетилетия. В противен случай нефилтрираните отпадъчни води ще проникнат в земята, замърсявайки я, а неприятните миризми ще се разпространят по целия обект, нарушавайки идилията на вашия отдих на открито.

Септична яма за дача „Твер“, разположена близо до къщата поради липса на миризма

Снимка

Септична яма за дача „Твер“, разположена близо до къщата поради липса на миризма

Трябва да се отбележи един важен момент. Някои собственици на вили се опитват да спестят пари, като купуват и инсталират най -примитивните септични ями. И според тях най -простите за вили (състоящи се от две или дори една камера). Такова решение не може да се нарече печелившо. Защото на изхода получавате вода, която в най -добрия случай е пречистена на 50%. В същото време самата септична яма излъчва толкова неприятна миризма, че не може да се говори за наслада на чистия селски въздух.

Това ли е решение на вашия въпрос?

Или това е само междинен етап за осъзнаване, че изборът е грешен. След което естествено следва демонтирането и инсталирането на друга по-скъпа и по-ефективна конструкция. По-добре е веднага да изберете ефективни пречиствателни станции, като например септичната яма на Твер. Ще оцените предимствата му веднага след въвеждането в експлоатация и няма да съжалявате за решението си.

Call Now Button